Polévka Thourin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Thourin
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21518 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
250 g | Cibule |
130 g | Máslo čerstvé |
2 l | Mléko plnotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 265,7mg |
Draslík | 86,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 260,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Thourin postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do hrnce. Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme, až mouka začne slabě hnědnout. Zalijeme mlékem a povaříme 15 minut, osolíme a opepříme. Hrnec odstavíme. |
2 | V misce rozšleháme 6 žloutků, přidáme smetanu, lžíci másla a spolu dobře rozmícháme. Pomalu vléváme do polévky, která se již nevaří, ale je ještě horká. Dobře promícháme, nalijeme do polévkové mísy. |
Poznámka
Podáváme s bílým pečivem.