Jednoduchý recept

Polévka Thourin

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 21518
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Chléb pšeničný (bílý)
250 g Cibule
130 g Máslo čerstvé
2 l Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 705kJ
9% Sacharidy 32 g
34% Tuky 26 g
15% Sodík 291 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka Thourin postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do hrnce. Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme, až mouka začne slabě hnědnout. Zalijeme mlékem a povaříme 15 minut, osolíme a opepříme. Hrnec odstavíme.

2

V misce rozšleháme 6 žloutků, přidáme smetanu, lžíci másla a spolu dobře rozmícháme. Pomalu vléváme do polévky, která se již nevaří, ale je ještě horká. Dobře promícháme, nalijeme do polévkové mísy.

Poznámka

Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept