Recept

Čokoládový dort s ganache

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 73 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21519

Ingredience

560 g Cukr krupice
115 g Kakao - prášek
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Káva instantní
250 ml Mléko - podmáslí
230 g Mouka polohrubá
390 g Máslo čerstvé
40 ml Sirup javorový
15 kávová lžička Skořice mletá
125 ml Smetana 12% (konzumní)
3 kávová lžička Tresť vanilková
6 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
350 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 729kJ
30% Sacharidy 107 g
66% Tuky 50 g
4% Sodík 81 mg
24% Bílkoviny 14 g

Čokoládový dort s ganache postup přípravy receptu:

1

Kulatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Smícháme 370 g másla, cukr, vanilkový extrakt a postupně i vejce, dokud nevznikne hustá hmota.

2

Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, 1 lžičku skořice a polovinu směsi z podmáslí, horké vody a 3 lžic kávy. Vše smícháme s vaječnou hmotou a druhou polovinou sypké směsi a zpracujeme těsto. Těsto pečeme ve formě v troubě asi padesát pět minut na 180 stupních C. Dort necháváme vychladnout.

3

Připravíme granache směsí smetany, zbytku skořice a kávy a po několika minutách vaření přidáme 200 g nastrouhané čokolády. Zamícháme, rozpuštěné necháme vychladnout a směsí potřeme vršek dortu.

4

Ještě ve vodní lázni smícháme 150 g nasekané čokolády, 2 lžíce másla a javorový sirup. Směs necháme trochu vychladnout a potřeme jí vršek dortu. Poté dort vrátíme do ledničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept