Perník na pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník na pomeranči
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21522 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
200 g | Čokoláda na vaření |
335 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hřebíček mletý |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
3 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Med včelí |
375 ml | Mléko - podmáslí |
225 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
250 ml | Sirup javorový |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 135,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček mletý, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Pomerančová šťáva, Sirup javorový, Skořice mletá, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perník na pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu. |
2 | Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut. |
3 | Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme. |
4 | Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou. |