Jednoduchý recept

Perník na pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 21522
Kategorie: Perníky

Ingredience

200 g Čokoláda na vaření
335 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hřebíček mletý
2 polévková lžíce Kakao - prášek
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Med včelí
375 ml Mléko - podmáslí
225 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
250 ml Sirup javorový
2 polévková lžíce Skořice mletá
1 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
22% Sacharidy 80 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 5 mg
7% Bílkoviny 4 g

Perník na pomeranči postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.

2

Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.

3

Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.

4

Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept