Jednoduchý recept

Malinový perník v čokoládě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21528

Ingredience

350 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
6 polévková lžíce Džem rybízový
100 g Maliny
6 polévková lžíce Mouka polohrubá
400 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
80 ml Smetana 12% (konzumní)
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
700 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 980kJ
12% Sacharidy 45 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 64 mg
10% Bílkoviny 5 g

Malinový perník v čokoládě postup přípravy receptu:

1

Do vodní lázně dáme 500 g čokolády se třemi lžícemi vody s máslem a cukrem krupicí, moukou a žloutky. Vedle si zatím připravíme sníh z bílků a špetky soli. Pomalu ho vmícháváme do čokoládové směsi. Vytvořené těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem na biskupský chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů C asi čtyřicet pět minut. Na pánvi si rozpustíme tři lžíce vody a džem, kterým potřeme po vychladnutí na perník. Zbytek čokolády si rozpustíme ve vodní lázni se smetanou a moučkovým cukrem a směsí potřeme perník a uložíme do lednice.

2

Podáváme s malinami, mátou a šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept