Malinový perník v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový perník v čokoládě
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21528 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
700 g | Čokoláda mléčná |
350 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
6 polévková lžíce | Džem rybízový |
100 g | Maliny |
400 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
6 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 112,8mg |
Draslík | 164,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr krupice, Cukr moučkový, Maliny, Máta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinový perník v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Do vodní lázně dáme 500 g čokolády se třemi lžícemi vody s máslem a cukrem krupicí, moukou a žloutky. Vedle si zatím připravíme sníh z bílků a špetky soli. Pomalu ho vmícháváme do čokoládové směsi. Vytvořené těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem na biskupský chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů C asi čtyřicet pět minut. Na pánvi si rozpustíme tři lžíce vody a džem, kterým potřeme po vychladnutí na perník. Zbytek čokolády si rozpustíme ve vodní lázni se smetanou a moučkovým cukrem a směsí potřeme perník a uložíme do lednice. |
2 | Podáváme s malinami, mátou a šlehačkou. |