Recept

Špízy s marinádou a salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 21532
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bazalka
3 ks Broskve
1 ks Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 polévková lžíce Hořčice
166,7 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kečup
3 ks Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
0,5 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 427kJ
9% Sacharidy 32 g
11% Tuky 8 g
20% Sodík 390 mg
63% Bílkoviny 36 g

Špízy s marinádou a salsou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu směsí hořčice, medu, jedné lžíce olivového oleje, kečupu, tabasca, jednoho prolisovaného stroužku česneku, tymiánu a tří lístků bazalky. Špejle na špízy na deset minut položíme do horké vody. Kuřecí nakrájíme na kostky, okořeníme a napícháme na špejle. Vložíme je do marinády a uložíme na hodinu do ledničky, občas otočíme.

2

Broskve, vařené třicet sekund v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem a šťávou, opepříme a postavíme na chvíli do ledničky.

3

Špízy grilujeme potřené polovinou marinády, dokud se maso nepropeče. Podáváme se salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept