Špízy s marinádou a salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s marinádou a salsou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21532 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
3 ks | Broskve |
1 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Hořčice |
166,7 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kečup |
3 ks | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 101,4mg |
Draslík | 901,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Broskve, Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Med včelí, Sůl, Tabasco, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s marinádou a salsou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu směsí hořčice, medu, jedné lžíce olivového oleje, kečupu, tabasca, jednoho prolisovaného stroužku česneku, tymiánu a tří lístků bazalky. Špejle na špízy na deset minut položíme do horké vody. Kuřecí nakrájíme na kostky, okořeníme a napícháme na špejle. Vložíme je do marinády a uložíme na hodinu do ledničky, občas otočíme. |
2 | Broskve, vařené třicet sekund v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem a šťávou, opepříme a postavíme na chvíli do ledničky. |
3 | Špízy grilujeme potřené polovinou marinády, dokud se maso nepropeče. Podáváme se salsou. |