Tuňák s broskvovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s broskvovou omáčkou
Tuňák s broskvovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21534 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Broskve |
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Limetka |
20 g | Olej olivový extra panenský |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 725,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cibulka jarní, Limetka, Paprika žlutá, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s broskvovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku použijeme nadrobno nakrájené broskve, jarní cibulku, nadrobno nakrájenou papriku, limetkovou šťávu, petržel, pepř, sůl a vše rozmixujeme a necháme rozležet. |
2 | Zapneme gril, tuňáka potřeme olejem a grilujeme 3-5 minut z každé strany. Ozdobíme koriandrem a podáváme s broskvovou omáčkou a plátky limetky. |
Poznámka
Omáčka se hodí i k šunce a vepřovému.