Recept

Musaka s fazolí a čočkou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 21536
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Celer řapíkatý
2 ks Česnek
100 g Čočka jedlá
200 g Fazole červené sterilované
300 g Jogurt nízkotučný
1 ks Lilek
50 ml Olej olivový
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
2 ks Pórek
50 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 065kJ
19% Sacharidy 69 g
18% Tuky 13 g
26% Sodík 512 mg
48% Bílkoviny 27 g

Musaka s fazolí a čočkou postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody nasypeme čočku a vaříme cca 30 minut dokud nezměkne. Čočku slijeme, propláchneme a uchováme.

2

Předehřejeme troubu na 180°C. Lilky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a uchováme.

3

Rozpálíme olej v pánvi, přidáme nakrájený pórek, celer, česnek na kolečka a papriku na kostičky. Smažíme cca 5 minut. Přidáme uvařenou čočku, rajčata, víno, rajčatový protlak, fazole, bylinky, pepř a sůl. Zvolna vaříme pokud zelenina nezměkne.

4

Polovinu směsi vložíme do zapékací směsi a pokryjeme plátky lilku. Tento postup opakujeme. Smícháme jogurt a vejce a přelijeme obsah misky. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut dokud povrch nezezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept