Smažená zelenina s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená zelenina s dresinkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21537 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Brambory |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 585,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 622,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Med včelí, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená zelenina s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Cibule nakrájíme na čtvrtky, brambory očistíme a nakrájíme na dílky, cukety nakrájíme na silnější plátky, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajčata rozpůlíme. |
2 | Všechno položíme na plech, pokapeme dvěma lžičkami olivového oleje a okořeníme. V předehřáté troubě na 200 stupňů C pečeme zeleninu asi třicet pět minut. Mezitím smícháme zbytek oleje, med, ocet a šťávu z citronu a pokapeme směs na opečenou zeleninu. Vše promícháme a ozdobíme parmezánem. |