Cibulová polévka po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka po indicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21539 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
20 ml | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
20 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 443,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 118,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jogurt bílý, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka po indicku postup přípravy receptu:
1 | V pánvi s předehřátým olejem smažíme nakrájenou cibulku a zázvor nakrájené na jemno. Po pěti minutách přidáme brambory nakrájené na kostičky na další minutu. Pak přidáme směs kmínu, koriandru, kurkumy, skořice a dvou lžic vody. Smažíme další minutu. Pak vlijeme vývar a směs okořeníme. Pod pokličkou ji dusíme asi třicet minut. |
2 | Směs umixujeme dohladka. Před podáváním polévku prohřejeme a ozdobíme jogurtem a opepříme. |