Recept

Rýžový koláč s rebarborou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2154

Ingredience

180 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
750 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
500 g Reveň (Rebarbora)
200 g Rýže loupaná
200 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 115kJ
12% Sacharidy 43 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 28 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rýžový koláč s rebarborou postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a pomalu zahříváme. Rýži v sítu propereme, necháme okapat, poté nasypeme do mléka a zahříváme asi 20minut. Nevaříme!

2

Mezitím očistíme rebarboru, odstraníme lístky, stonky oloupeme a nakrájíme na kousky.

3

Troubu předehřejeme na 200C.

4

Smícháme vejce, cukr a smetanu ke šlehání, přidáme rýžové mléko a kousky rebarbory. Vše důkladně promícháme, nalijeme do vymazané žebrové formy a pečeme asi 4Ominut.

5

Před podáváním necháme dezert zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept