Recept

Artyčoky plněné parmezánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 21542
Kategorie: Zelenina

Ingredience

8 ks Artyčoky
1 ks Česnek
50 ml Citronová šťáva
20 ml Ocet jablečný
80 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
80 ml Pomerančová šťáva
150 g Strouhanka
5 g Sůl
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,226 kcal
Kilojoule 5 131kJ
66% Sacharidy 237 g
43% Tuky 32 g
152% Sodík 3 g
120% Bílkoviny 67 g

Artyčoky plněné parmezánem postup přípravy receptu:

1

8 artyčoků rozřízneme a listy pootevřeme. Strouhanku smícháme s petrželkou, česnekem, strouhaným parmezánem, solí a pepřem. Připravenou směsí artyčoky naplníme. Do pánve dáme citrónovou šťávu, artyčoky a zalijeme vodou asi do 3/4. Vaříme asi 60 minut. Hlídáme hladinu vody. Dle potřeby doléváme.

2

Připravíme omáčku z olivového oleje, jablečného octa, pomerančové šťávy, citrónové šťávy, soli a pepře. Omáčku podáváme s artyčoky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept