Artyčoky plněné parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky plněné parmezánem
Artyčoky plněné parmezánem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21542 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
1 ks | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
20 ml | Ocet jablečný |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
80 ml | Pomerančová šťáva |
150 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 237g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 8g |
Vláknina | 221g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 296,5mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Ocet jablečný, Pomerančová šťáva, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky plněné parmezánem postup přípravy receptu:
1 | 8 artyčoků rozřízneme a listy pootevřeme. Strouhanku smícháme s petrželkou, česnekem, strouhaným parmezánem, solí a pepřem. Připravenou směsí artyčoky naplníme. Do pánve dáme citrónovou šťávu, artyčoky a zalijeme vodou asi do 3/4. Vaříme asi 60 minut. Hlídáme hladinu vody. Dle potřeby doléváme. |
2 | Připravíme omáčku z olivového oleje, jablečného octa, pomerančové šťávy, citrónové šťávy, soli a pepře. Omáčku podáváme s artyčoky. |