Jednoduchý recept

Zapečený losos v sýrovém nákypu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21543

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Losos - filety
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
4 polévková lžíce Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 743kJ
2% Sacharidy 7 g
32% Tuky 24 g
38% Sodík 754 mg
76% Bílkoviny 43 g

Zapečený losos v sýrovém nákypu postup přípravy receptu:

1

Omyté filety rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka k němu přimícháme ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, žloutky a strouhanku. Okořeníme muškátovým květem a nasekanou petrželkou.

3

Porce lososa pošírujeme asi 10 minut v rybím vývaru. Vývar slijeme, maso osušíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přikryjeme připravenou nákypovou hmotou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept