Zapečený losos v sýrovém nákypu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený losos v sýrovém nákypu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Losos - filety |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Čedar |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 248,9mg |
Draslík | 628,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 540,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos - filety, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený losos v sýrovém nákypu postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka k němu přimícháme ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, žloutky a strouhanku. Okořeníme muškátovým květem a nasekanou petrželkou. |
3 | Porce lososa pošírujeme asi 10 minut v rybím vývaru. Vývar slijeme, maso osušíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přikryjeme připravenou nákypovou hmotou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a plátkem citronu.