Jahodovo - jogurtová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 255 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodovo - jogurtová zmrzlina
Celkový čas: | 255 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 255 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21544 |
Kategorie: | Jogurtová zmrzlina |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
200 g | Jogurt bílý |
200 g | Jogurt ovocný |
1 ks | Máta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 380,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Jogurt bílý, Jogurt ovocný, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodovo - jogurtová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Jahody vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs, kterou přes síto procedíme. Přidáme cukr, dobře rozmícháme. |
2 | Do směsi vmícháme jahodový a bílý jogurt. Směs nalijeme do plastové nádoby a mrazíme cca 4 hodiny. Směs pravidelně promícháváme, abychom rozbili ledové krystaly. 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazničky, aby směs povolila. |
3 | Podáváme v pohárcích zdobenými čerstvými jahodami a mátou. |
Poznámka
Můžeme použít maliny a malinový jogurt.