Polévka Mulligatawny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Mulligatawny
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21545 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 l | Bujón slepičí |
20 g | Celer - nať |
80 g | Cibule |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Kuře |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Rýžová kaše |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 267,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Cibule, Kari koření, Kuře, Rýžová kaše, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Mulligatawny postup přípravy receptu:
1 | Středně velké kuře naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme na menší kousky. |
2 | V hrnci zahřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a přidáme porce kuřete. Zasypeme kari kořením, promícháme a necháme 10 minut dusit. Zalijeme vývarem, přidáme posekanou celerovou a petrželovou nať, přidáme 2 lžíce rýžové kaše a vaříme 40 minut. |
3 | Z polévky vyndáme porce kuřete a do polévky vmícháme smetanu. Ochutíme pepřem a solí. |
4 | Do polévkové mísy vložíme porce kuřete a zalijeme horkou polévkou. |