Sladké ovoce s vanilkovým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké ovoce s vanilkovým jogurtem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21547 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Ananas |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
200 g | Jogurt nízkotučný |
1 ks | Mango |
60 g | Med včelí |
5 g | Skořice mletá |
1 ks | Vanilkový lusk |
40 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 706,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Hrušky, Jablka, Jogurt nízkotučný, Mango, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké ovoce s vanilkovým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme troubu na 200 °C. 2 lžíce medu smícháme s jablečnou šťávou a kořením. Mango vypeckujeme. |
2 | Plech vyložíme alobalem a poklademe plátky hrušek, manga, jablka a ananasu. Ovoce potřeme medovou směsí. Pečeme cca 10 minut. Jednou obrátíme. |
3 | Smícháme jogurt, zrníčka z vanilky, zbytek medu a dobře zamícháme. Ovoce podáváme teplé s jogurtovou směsí. |
Poznámka
Místo jogurtu je možné podávat zmrzlinu.