Zapečená brandáda z mořských ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená brandáda z mořských ryb
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 21549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
400 g | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 97,0mg |
Draslík | 462,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Pepř bílý, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená brandáda z mořských ryb postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykostěné ryby uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme vychladit. Potom maso najemno umeleme. |
2 | Do smetany vmícháme rozetřený česnek, nasekanou petrželku, pepř, vše svaříme. Spolu s olejem a solí promícháme s mletým rybím masem. Směs vložíme do zapékací mísy a v mírně vyhřáté troubě zapečeme dozlatova. |
3 | Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory a zeleninový salát. Každou porci ozdobíme dílkem citronu. |
Poznámka
Brandádu můžeme připravit z různých druhů mořských ryb.