Recept

Zapečená brandáda z mořských ryb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21549
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Citrony
400 g Makrela obecná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
400 g Treska aljašská
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 236kJ
2% Sacharidy 6 g
22% Tuky 17 g
24% Sodík 480 mg
56% Bílkoviny 31 g

Zapečená brandáda z mořských ryb postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykostěné ryby uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme vychladit. Potom maso najemno umeleme.

2

Do smetany vmícháme rozetřený česnek, nasekanou petrželku, pepř, vše svaříme. Spolu s olejem a solí promícháme s mletým rybím masem. Směs vložíme do zapékací mísy a v mírně vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.

3

Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory a zeleninový salát. Každou porci ozdobíme dílkem citronu.

Poznámka

Brandádu můžeme připravit z různých druhů mořských ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept