Pstruh na citrónu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na citrónu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21551 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 ml | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 159,5mg |
Draslík | 810,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na citrónu postup přípravy receptu:
1 | Rybu na pečícím plechu polijeme vínem a rozpuštěným máslem. Okořeníme a přidáme nakrájenou cibulku s mrkví. Všechno přikryjeme a pečeme asi 17 minut při 210 stupních C. Výpek z ryby smícháme na plameni se smetanou, citronovou šťávou a servírujeme ve zvláštní misce. |