Teplá rebarbora s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá rebarbora s jablkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 21554 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Muškátový oříšek |
7 ks | Reveň (Rebarbora) |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 589,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Muškátový oříšek, Reveň (Rebarbora), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Teplá rebarbora s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájenou rebarboru a jablka nakrájená na plátky vložíme do misky. Posypeme cukrem a zalijeme vodou. |
2 | Misku vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší stupeň. Nastavíme 5 minut a směs zamícháme. Tento postup opakujeme 3 x. |
3 | Upečenou směs posypeme mletým muškátovým oříškem. |
Poznámka
Podáváme se smetanou, pudinkem nebo zmrzlinou.