Anglické suchary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglické suchary
Anglické suchary
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2156 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
110 g | Cukr moučkový |
50 g | Mák - semena |
50 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 202,0mg |
Draslík | 236,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mák - semena, Mandle, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglické suchary postup přípravy receptu:
1 | Cukr, dvě vejce a změklé máslo utřeme, přidáme mouku a jedlou sodu. |
2 | Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary nebo těsto rozkrájíme na tyčinky. |
3 | Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo mletými mandlemi. |
4 | Pečeme ve středně teplé troubě. |