Tuňák na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák na rajčatech
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21560 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 727,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Limetková šťáva, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme prolisovaný stroužek česneku, kůru z citronu a polovinu šťávy z limetky, olej a 1 lžíci rozmarýnu. Steaky z tuňáka ponoříme do směsi a necháme je v lednici půl hodiny marinovat. |
2 | Do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na asi 17 minut umístíme plech s plátky rajčat, cibule, posypané rozmarýnem, okořeněné a pokapané olejem. |
3 | Tuňáka, pokapaného limetkou, zprudka smažíme asi čtyři minuty na pánvi s olejem, podle chuti osolíme. Servírujeme se zeleninou. |