Jednoduchý recept

Tuňák na rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 21560
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Limetková šťáva
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
600 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
2% Sacharidy 8 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 125 mg
65% Bílkoviny 37 g

Tuňák na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme prolisovaný stroužek česneku, kůru z citronu a polovinu šťávy z limetky, olej a 1 lžíci rozmarýnu. Steaky z tuňáka ponoříme do směsi a necháme je v lednici půl hodiny marinovat.

2

Do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na asi 17 minut umístíme plech s plátky rajčat, cibule, posypané rozmarýnem, okořeněné a pokapané olejem.

3

Tuňáka, pokapaného limetkou, zprudka smažíme asi čtyři minuty na pánvi s olejem, podle chuti osolíme. Servírujeme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept