Jednoduchý recept

Polévka Šči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21562

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí hruď
300 ml Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
4% Sacharidy 15 g
38% Tuky 28 g
55% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Polévka Šči postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout.

2

Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

3

Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny.

4

Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept