Polévka Šči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Šči
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 21562 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí hruď |
300 ml | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 85,3mg |
Draslík | 691,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 383,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí hruď, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Šči postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout. |
2 | Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. |
3 | Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny. |
4 | Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku. |