Chilli kachna na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli kachna na pomerančích
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21565 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
125 ml | Dolin - Vermouth |
4 ks | Kachní prsa |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 527,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 136,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Pomeranče, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kachní prsa, Pepř černý mletý, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli kachna na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Do kachních prsou uděláme několik zářezů a na naprosto rozpálené pánvi je smažíme asi pět minut kůží dolů. Poté do pánve přilijeme tuk a prsa otočíme. Po pěti minutách je kůží nahoru grilujeme asi deset minut. Poté odložíme a udržujeme teplé. |
2 | Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu, vermut, najemno nakrájenou chilli papričku, rybízové želé a kořeníme. Během pěti minut směs prudce osmažíme, za stálého míchání. |
3 | Prsa nakrájíme, polijeme omáčkou a ozdobíme pomerančovou kůrou. |