Jednoduchý recept

Pyré z bílých fazolí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21568

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
500 g Fazole bílé
150 ml Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
60 g Karotka
100 g Máslo čerstvé
20 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
15% Sacharidy 53 g
19% Tuky 15 g
11% Sodík 228 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pyré z bílých fazolí postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme předem alespoň čtyři hodiny, nejlépe přes noc.

2

Hrnec s fazolemi dáme na oheň i s vodou, ve které se namáčely.

3

Přidáme pokrájenou karotku, jednu větší cibuli, dva hřebíčky, které zapíchneme do cibule, aby se nám potom lépe vyndávaly. Přisypeme ještě posekanou petrželku a jeden bobkový list. Osolíme až před koncem vaření. Vaříme asi 40 minut.

4

Z vařených fazolí vyndáme bobkový list a hřebíčky, ostatní rozmixujeme. Vmícháme do kaše máslo a podle potřeby naředíme vývarem.

5

Podáváme v polévkové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept