Pyré z bílých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z bílých fazolí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 21568 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
150 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
60 g | Karotka |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Fazole bílé, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré z bílých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme předem alespoň čtyři hodiny, nejlépe přes noc. |
2 | Hrnec s fazolemi dáme na oheň i s vodou, ve které se namáčely. |
3 | Přidáme pokrájenou karotku, jednu větší cibuli, dva hřebíčky, které zapíchneme do cibule, aby se nám potom lépe vyndávaly. Přisypeme ještě posekanou petrželku a jeden bobkový list. Osolíme až před koncem vaření. Vaříme asi 40 minut. |
4 | Z vařených fazolí vyndáme bobkový list a hřebíčky, ostatní rozmixujeme. Vmícháme do kaše máslo a podle potřeby naředíme vývarem. |
5 | Podáváme v polévkové míse. |