Jednoduchý recept

Hrachové pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 21572
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
500 g Hrách loupaný
60 g Karotka
100 g Máslo čerstvé
20 g Petržel kudrnka
50 g Pórek
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 977kJ
15% Sacharidy 55 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 283 mg
38% Bílkoviny 21 g

Hrachové pyré postup přípravy receptu:

1

Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, přidáme zelené listy pórku, karotku, pokrájenou slaninu, cibuli, posekanou petrželku a bobkový list. Na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Nezapomeneme osolit.

2

Z uvařeného hrachu vyndáme bobkový list a listy pórku, ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme máslo a hustotu pyré upravíme horkým vývarem.

3

Podáváme v polévkové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept