Hrachové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachové pyré
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21572 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Hrách loupaný |
60 g | Karotka |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
50 g | Pórek |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 113,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachové pyré postup přípravy receptu:
1 | Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, přidáme zelené listy pórku, karotku, pokrájenou slaninu, cibuli, posekanou petrželku a bobkový list. Na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Nezapomeneme osolit. |
2 | Z uvařeného hrachu vyndáme bobkový list a listy pórku, ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme máslo a hustotu pyré upravíme horkým vývarem. |
3 | Podáváme v polévkové míse. |