Recept

Gratinovaný kuřecí salpikon

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 21575
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Hrášek mražený
1500 g Kuře
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 485kJ
3% Sacharidy 9 g
78% Tuky 58 g
22% Sodík 435 mg
115% Bílkoviny 65 g

Gratinovaný kuřecí salpikon postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a bez pokličky uvaříme doměkka. Potom maso vykostíme a po vychladnutí nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Vývar necháme vyvařit na polovinu množství.

2

Hladkou mouku osmahneme na másle dozlatova, zalijeme vývarem, rozšleháme a zvolna necháme zhoustnout na mírném ohni. Přilijeme smetanu, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou a povaříme 20 minut. Nakonec vsypeme hrášek.

3

Hotovou omáčku necháme prochladnout a přidáme do ní 2 lžíce nastrouhaného sýra. Nalijeme na maso, posypeme zbylým sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.

4

Podáváme s těstovinami nebo s bramborovými noky a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept