Rajská polévka z hovězích ocásků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka z hovězích ocásků
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21577 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí oháňka |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
150 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Rýžová kaše |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 182,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 19,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Rýžová kaše, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka z hovězích ocásků postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a lehce orestujeme. Přidáme několik kusů hovězí oháňky, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme 2 hodiny. |
2 | Z polévky vyndáme ocásky, maso obereme, nakrájíme a vložíme do polévkové mísy. Vyndáme ještě bobkový list, přilijeme protlak, rýžovou kaši a povaříme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme smetanu. |
3 | Horkou polévku vlijeme na maso do polévkové mísy a podáváme. |