Brněnské slepovánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brněnské slepovánky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2158 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
240 g | Máslo čerstvé |
240 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Rum |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 56,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brněnské slepovánky postup přípravy receptu:
1 | Máslo, mouku, mleté ořechy a práškový cukr zpracujeme na těsto, vyválíme a vykrajujeme různé tvary. |
2 | Pečeme na plechu s pečícím papírem. |
3 | Povidla smícháme s vanilkovým cukrem, rumem a žloutkem, slepujeme vždy dva stejné tvary k sobě. |
4 | Můžeme pocukrovat. |