Zapečené kuřecí polpetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kuřecí polpetky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 21585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
nádivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
Zapečené kuřecí polpetky | |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 287,3mg |
Draslík | 612,6mg |
Vláknina | 193,8mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Žemle tuková, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kuřecí polpetky postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme a naplníme připravenou nádivkou. Maso stočíme do závitků, sepneme párátky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Mírně osolíme, zalijeme smetanou a zapečeme ve vyhřáté troubě do odpaření tekutiny. |
2 | Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s vařenými těstovinami. |
3 | Příprava nádivky: Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou. Máslo utřeme se žloutky, přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků, kostičky žemle, sůl a pepř. Zlehka promícháme a přidáme nasekanou petrželku, plátky mandlí, šunku nakrájenou na nudličky, muškátový květ a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme. |