Krůtí řízky se sýrovým bezé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky se sýrovým bezé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 špetka | Tymián sušený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 365,0mg |
Draslík | 543,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky se sýrovým bezé postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme 1 hodinu odležet v chladu. Potom řízky poprášíme částí hladké mouky a opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Do výpeku přidáme máslo, zaprášíme zbylou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou smíchanou s vejcem a nastrouhaným sýrem a povaříme do mírného zhoustnutí. Vsypeme citronovou kůru a nasekanou petrželku, vložíme zpět řízky, prohřejeme a nakonec pokrm podle chuti přisolíme. |