Recept

Krůtí řízky se sýrovým bezé

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21589
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Tymián sušený
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 31 g
25% Sodík 509 mg
79% Bílkoviny 45 g

Krůtí řízky se sýrovým bezé postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme 1 hodinu odležet v chladu. Potom řízky poprášíme částí hladké mouky a opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Do výpeku přidáme máslo, zaprášíme zbylou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou smíchanou s vejcem a nastrouhaným sýrem a povaříme do mírného zhoustnutí. Vsypeme citronovou kůru a nasekanou petrželku, vložíme zpět řízky, prohřejeme a nakonec pokrm podle chuti přisolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept