Recept

Telecí řízky ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 21597
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
100 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 115kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
44% Sodík 890 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a po jedné straně posypeme hladkou moukou. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji - nejdřív nepomoučenou stranou. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.

2

Olej od pečení slijeme a do pánve nalijeme smetanu a vývar. Přidáme nasekané kapary a petrželku, nadrobno nakrájenou okurku, 1 lžičku hořčice, citronovou šťávu a sůl. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přelijeme přes řízky. Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept