Telecí řízky ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 21597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 670,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a po jedné straně posypeme hladkou moukou. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji - nejdřív nepomoučenou stranou. Maso vyjmeme na nahřáté talíře. |
2 | Olej od pečení slijeme a do pánve nalijeme smetanu a vývar. Přidáme nasekané kapary a petrželku, nadrobno nakrájenou okurku, 1 lžičku hořčice, citronovou šťávu a sůl. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přelijeme přes řízky. Podáváme s rýží. |