Hovězí plátky na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na žampionech
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
1 g | Kmín celý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 96,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme blány, osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku. |
2 | K tuku od opékání plátků přidáme ještě zbytek nepoužitého tuku a dorůžova v něm osmažíme cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme ji vodou, vložíme opečené plátky, přidáme kmín a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou. |
3 | Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené žampiony, podušené na tuku a ještě přisolíme podle chuti a krátce povaříme. |
Poznámka
Stejným způsobem připravíme i roštěnou na žampionech.
Když máme chuť na českou klasiku, maso na houbách bývá častá volba. Já maso popráším moukou hned před opékáním, protože osmahnutá mouka spolu s masem dá šťávě výbornou chuť. Pak už samozřejmě nezahušťuji, i když možné by to bylo. S rýží skvělé jídlo. Palec nahoru je samozřejmostí
Když máme chuť na českou klasiku, maso na houbách bývá častá volba. Já maso popráším moukou hned před opékáním, protože osmahnutá mouka spolu s masem dá šťávě výbornou chuť. Pak už samozřejmě nezahušťuji, i když možné by to bylo. S rýží skvělé jídlo. Palec nahoru je samozřejmostí