Rýžová kaše se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 285 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše se skořicí
Celkový čas: | 285 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 270 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2160 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
2 l | Mléko polotučné |
150 g | Rýže loupaná |
3 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 161,1mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže loupaná, Skořice celá, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme v zapékací míse rýži, máslo, cukr a skořici. Mléko přivedeme k varu a horké nalijeme do mísy. Vše důkladně promícháme. |
2 | Troubu předehřejeme na 250C. |
3 | Mísu vložíme na 30minut do trouby. Poté snížíme teplotu na 100-120C, mísu dáme do vodní lázně a vložíme zpět do trouby ještě na 4hodiny. |
4 | Hotový dezert necháme vychladnout, dozdobíme kousky skořice a podáváme. |
Poznámka
Použijeme mírně slané máslo a plnotučné mléko.