Jednoduchý recept

Artyčoky na řecký způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21602
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 kg Artyčoky
1 ks Bobkový list
50 g Čekanka
50 g Celer bulvový
15 g Celer - nať
3 ks Citrony
50 g Fenykl čerstvý
5 g Koriandr čerstvý
200 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
50 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
15 g Tymián čerstvý
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 906kJ
12% Sacharidy 44 g
46% Tuky 34 g
23% Sodík 467 mg
18% Bílkoviny 10 g

Artyčoky na řecký způsob postup přípravy receptu:

1

Vybereme menší artyčoky, máme-li větší nevadí, po úpravě je rozčtvrtíme. Artyčoky hlavně dobře očistíme a seřízneme dřevnatou část.

2

Vyrobíme si horkou marinádu. Do horké vody přilijeme olej, vymačkáme šťávu z citronů, osolíme, opepříme, přidáme koriandr, celerovou nať, petrželku, tymián a bobkový list.

3

Artyčoky vložíme do marinády a necháme nejméně 1/2 hodiny vařit. Stáhneme z ohně a necháme v marinádě vychladnout. Scedíme a necháme okapat. Nyní větší kousky artyčoků pokrájíme. Marinádu budeme ještě potřebovat.

4

Celer, fenykl, čekanku a pórek nakrájíme na proužky a uvaříme v marinádě jako artyčoky. Vaříme pouze 10 minut. Po vychladnutí je přidáme k artyčokům a podáváme jako salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept