Lovecký paprikáš s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecký paprikáš s červeným vínem
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
5 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Telecí plec |
250 g | Vepřová plec |
150 g | Vepřový bok uzený |
5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 169,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Telecí plec, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecký paprikáš s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si omyjeme maso a zeleninu a pokrájíme: uzený bůček na kostičky, telecí a vepřové maso na větší kostky, cibuli, feferonky a papriky na kolečka. Do hrnce na dno dáme uzený bůček, na něj vrstvy masa, které osolíme, opepříme, navrstvíme cibuli + feferonky + papriku. Zeleninu také osolíme a opepříme. Všechny vrstvy opakujeme minimálně 3x, ale poslední vrstva bude cibulová. Vše zalijeme červeným vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a dáme vařit asi na 2 hodiny při mírné teplotě. Během vaření nebudeme vrstvy promíchávat, můžeme jen občas pootáčet hrnec. |