Pečené brambory s jehněčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s jehněčím
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí maso |
2 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 877,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s jehněčím postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kolečka, dáme do mísy, mírně je osolíme a opepříme. Do dobře vymaštěného pekáče položíme pokrájené maso, na něj poklademe pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka. Vše osolíme, opepříme, podlijeme 1-2 dl vody a dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme přibližně 1 hodinu. |
2 | Když je maso skoro měkké, přidáme kolečka brambor, promícháme a pečeme do změknutí brambor až má upečený povrch zlatohnědou kůrku. |
3 | Pečené brambory podáváme promíchané se zelenou petrželkou. |