Recept

Pečené brambory s jehněčím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21607

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
750 g Jehněčí maso
2 ks Mrkev kořen
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 624kJ
9% Sacharidy 32 g
235% Tuky 176 g
21% Sodík 411 mg
40% Bílkoviny 22 g

Pečené brambory s jehněčím postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kolečka, dáme do mísy, mírně je osolíme a opepříme. Do dobře vymaštěného pekáče položíme pokrájené maso, na něj poklademe pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka. Vše osolíme, opepříme, podlijeme 1-2 dl vody a dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme přibližně 1 hodinu.

2

Když je maso skoro měkké, přidáme kolečka brambor, promícháme a pečeme do změknutí brambor až má upečený povrch zlatohnědou kůrku.

3

Pečené brambory podáváme promíchané se zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept