Jednoduchý recept

Vařená zelná musaka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21609

Ingredience

500 g Brambory
150 g Slanina vepřová
1 kg Uzené maso vařené
3 dl Voda pitná
1,5 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,175 kcal
Kilojoule 4 915kJ
7% Sacharidy 24 g
144% Tuky 108 g
12% Sodík 239 mg
29% Bílkoviny 16 g

Vařená zelná musaka postup přípravy receptu:

1

Kysané krájené zelí (pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou) rozdělíme na dvě poloviny. Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

Do hrnce vložíme jednu polovinu kysaného zelí, pak poklademe omyté větší kusy uzeného masa s kostí a vše zakryjeme druhou polovinou zelí, na které poklademe tence nakrájené plátky slaniny.

3

Přilijeme 1-3 dl vody a pod pokličkou vaříme téměř 3 hodiny.

4

Zelnou musaku můžeme i upéct.

5

Zapékací mísu si ale předtím vymažeme olejem nebo sádlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept