Vařená zelná musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená zelná musaka
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 g | Slanina vepřová |
1 kg | Uzené maso vařené |
3 dl | Voda pitná |
1,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 886,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená zelná musaka postup přípravy receptu:
1 | Kysané krájené zelí (pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou) rozdělíme na dvě poloviny. Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Do hrnce vložíme jednu polovinu kysaného zelí, pak poklademe omyté větší kusy uzeného masa s kostí a vše zakryjeme druhou polovinou zelí, na které poklademe tence nakrájené plátky slaniny. |
3 | Přilijeme 1-3 dl vody a pod pokličkou vaříme téměř 3 hodiny. |
4 | Zelnou musaku můžeme i upéct. |
5 | Zapékací mísu si ale předtím vymažeme olejem nebo sádlem. |