Recept

Kuřecí játra s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21610

Ingredience

Játra
750 g Játra kuřecí
0,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
10 ks Šalvěj čerstvá
hrášek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Hrášek
0,5 dl Olej slunečnicový
3 dl Voda pitná
rajčatovo-mandlová omáčka
40 g Mandle
0,5 dl Olej olivový
500 g Rajčata
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
14% Sacharidy 49 g
32% Tuky 24 g
26% Sodík 516 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kuřecí játra s hráškem postup přípravy receptu:

1

K tomuto pokrmu budeme potřebovat na přípravu 3 větší pánve.

2

V první pánvi na olivovém oleji orestujeme omytá kuřecí játra, která jen trochu nakrájíme. Ve druhé pánvičce na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahneme pokrájený česnek, oloupané mandle, posekané nadrobno a omytá oloupaná rajčata, pokrájená na kostičky.

3

Vše po chvilce restování zakryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut.

4

Na poslední pánev nalijeme slunečnicový olej, přisypeme k němu 2 lžíce cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Na cibuli dáme čerstvý zelený hrášek, zalijeme 2-3 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. K játrům přidáme rajčatovo-mandlovou omáčku, zelený hrášek, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a spolu dusíme 15-20 minut. Játra s hráškem servírujeme na talíři s pokladenými lístky čerstvé šalvěje a drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept