Pečená zelenina na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina na medu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21615 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
40 ml | Med včelí |
4 ks | Mrkev kořen |
20 ml | Olej slunečnicový |
4 ks | Pastinák |
4 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,0mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Olej slunečnicový, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pastinák mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina na medu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve oloupeme pastinák a mrkev, očistíme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Zeleninu po vyjmutí pečeme v předehřáté troubě na 220°C. Po 1 minutě ji prolijeme směsí medu, oleje a koření a pečeme dalších 5-10 minut. |