Pilaf se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf se zeleninou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
0,5 dl | Olej olivový |
250 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
400 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 255,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika zelená, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře vykostíme, maso nakrájíme na menší kostky. |
2 | Z kostí a kůže uvaříme silný vývar. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní maso a spolu pomalu osmažíme dozlatova. K masu přidáme předvařenou rýži, pokrájená rajčata a papriky na kolečka, vše osolíme, opepříme, přilijeme kuřecí vývar a dusíme pod pokličkou do měkka. Hotový pilaf je bez tekutiny, proto ho vaříme pomalu, až do doby, dokud se tekutina nevyvaří. |