Rýžová kaše se smetanou a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše se smetanou a skořicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2162 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
1 ks | Citrony |
120 g | Cukr krupice |
750 ml | Mléko polotučné |
100 g | Rýže loupaná |
1 ks | Skořice celá |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 101,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Rýže loupaná, Skořice celá, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše se smetanou a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Rýži nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a při nízké teplotě pomalu vaříme, dokud se voda nevztřebá. Poté zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání. Necháme 20minut zvolna provařit. |
2 | Přisypeme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a přidáme celou skořici. Vaříme ještě 10minut, rozdělíme do misek a necháme vychladnout. |
3 | Před podáváním posypeme mletou skořicí. |