Recept

Bažant v zelných listech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21620
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bažant obecný
40 g Sádlo škvařené
200 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
1 dl Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,401 kcal
Kilojoule 5 860kJ
0% Sacharidy 2 g
115% Tuky 86 g
57% Sodík 1 g
242% Bílkoviny 136 g

Bažant v zelných listech postup přípravy receptu:

1

Očištěného a dobře omytého bažanta osolíme. V pekáči rozpustíme sádlo a na kostičky pokrájenou slaninu. Do pekáče položíme celého bažanta, pečeme při 175°C téměř do měkka a poléváme výpekem.

2

Čerstvé zelné listy z hlávky rozebereme, omyjeme a spaříme horkou vodou. Když je bažant měkký, vyjmeme ho z pekáče, celého zabalíme do zelných listů a převážeme provázkem. Vložíme ho zpět do pekáče a podlijeme vínem s vodou. Bažanta dopečeme za občasného polévání výpekem. Podáváme na zelných listech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept