Recept

Slepice s drceným pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21622
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Protlak rajčatový
1200 g Slepice
1 polévková lžíce Sůl
3 dl Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
2% Sacharidy 7 g
32% Tuky 24 g
47% Sodík 936 mg
127% Bílkoviny 72 g

Slepice s drceným pepřem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici vykostíme, stáhneme z kůže a maso nakrájíme na menší kousky. Z kostí a kůže uvaříme vývar. V hrnci na rozpáleném másle krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou zelenou petržel. K zelenině poté přidáme slepičí maso, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka minimálně 40 minut.

2

Během dušení slepičím vývarem podléváme zeleninu s masem. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, sůl, drcený pepř, zaprášíme moukou, promícháme a dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, přilijeme 1-2 dl vývaru.

Poznámka

Slepici podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept